Nederlandse Bachvereniging

Concerten & tickets
Nederlandse Bachvereniging Nederlandse Bachvereniging

Allerzielen

In Bachs tijd – en al helemaal met Bachs muziek – voelde de dood niet als vreeswekkend einde, maar juist als een hoopgevende poort naar het eeuwige leven.

Met Allerzielen is het traditie om onze overleden geliefden te herdenken. De cantate Komm, du süße Todesstunde ademt het lutherse gedachtengoed dat het verlies van onze geliefden ook winst is – Jezus opende met zijn offer immers de hemel. De cantate vertolkt een troostend geloof: de wereld is een dwaalspoor, de dood een bevrijding, zeker voor Bachs luisteraars die zich de Dertigjarige Oorlog nog levendig herinnerden. Alex Potter en zijn topcast werken naar Bachs prachtige cantate toe via een rijk programma vol koralen, motetten en instrumentale werken van Jacob Gallus en Johann Rosenmüller.

Info & tickets

All of Bach

Bekijk hieronder de twee meest recente releases of ga naar alle video's van All of Bach.

Ga naar All of Bach