Cas Gevers

speelt trombone in de Nederlandse Bachvereniging.

Tijdens mijn studie geografie aan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam (doctoraal examen 1988), begon ik moderne trombone te studeren aan het Conservatorium van Utrecht. Na het diploma docerend-musicus in 1987 ben ik in 1990 afgestudeerd met het solo-diploma trombone. Tegelijkertijd studeerde ik aan het conservatorium in Den Haag baroktrombone bij Charles Toet en volgde cursussen aan de Schola Cantorum in Basel.

Sinds 1988 werk ik internationaal met diverse orkesten en ensembles die zich richten op de historische uitvoeringspraktijk. In de negentiger jaren speelde ik met name het vroegbarokke repertoir met ensembles als Concerto Palatino, Musica Fiata, het Nederlands Kamerkoor, het Rias Kammerchor, Weser Renaissance etc.. Met "The Amsterdam Baroque Orchestra" (Ton Koopman), de Nederlandse Bachvereniging (Jos van Veldhoven), het Balthasar Neumann Ensemble (Thomas Hengelbrock), Concerto Köln (René Jakobs) en anderen verkende ik later de hoogbarok en de klassiek.

In de laatste jaren richt ik mij toenemend op de muziek van de 19de eeuw en speel met groot enthousiasme ophicléide en serpent. Met Anima Eterna (Jos van Immerseel) en La Chambre Philharmonique ( Emmanuel Krivine) wordt het orkestrepertoir tot aan het begin van de 20ste eeuw gereconstrueerd. Daarnaast speel ik met ensembles zoals het Huelgas Ensemble (Paul van Nevel), Mala Punica (Pedro Memelsdorff), Les Haulz et les Bas, Estampie en Capella de la Torre muziek van de middeleeuwen tot de late renaissance.

Met al deze ensembles heb ik talrijke radio- en cd-opnames gemaakt. Ik geef verder les historische trombone, uitvoeringspraktijk en ensemblespel tijdens diverse kursussen in Engeland, Belgie, Duitsland en Nederland.