Barok@School

Ontdek de muziek van Bach

Barok@School is ons educatieproject voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Door de beperkingen van de coronamaatregelen ligt de vormgeving van dit nieuw ontwikkelde project helaas stil.

Ons nieuwe project Barok@School geeft leerlingen verdieping in de barok, de muziek van Bach en improvisatie, en geeft hen de unieke kans te musiceren en improviseren met musici van de Bachvereniging. Omdat de (gast)lessen op school wegens de pandemie zijn geschrapt, vindt u op deze pagina een top 10 van All of Bach-video’s* voor in de klas of thuis. Ontdek de muziek van Johann Sebastian Bach en de verhalen achter de Nederlandse Bachvereniging!

*All of Bach is een project van de Nederlandse Bachvereniging waarmee opnames in hoge kwaliteit van de werken van Johann Sebastian Bach gratis beschikbaar worden gesteld.

KORTE DOCUMENTAIRES OVER INSTRUMENTEN EN DE BAROK

Musici over basso continuo:

Shunske Sato & Pieter Affourtit over het verschil tussen de gewone en de barokviool:

Mark Geelen over de natuurtrompet:

Alex Potter over de countertenor:

BACHS BEKENDSTE WERKEN

Erbarme dich uit Matthäus-Passion BWV 244:

Air uit Orkestsuite nr. 3 in D groot BWV 1068:

Brandenburgs concert nr. 5 in D groot BWV 1050:

Cellosuite nr. 1 in G groot BWV 1007:

Cantate 'Wachef auf, ruft uns die Stimme' BWV 140:

Toccata en Fuga in d klein BWV 565: