Feestcantates van Bach

Toernee van 16 t/m 18 februari

Bach haalt in deze feestelijke cantates alles uit de kast – grote bezetting, virtuoze solopartijen, van intiem naar groots en verschillende solerende instrumenten. Twee ervan zijn geschreven voor de inauguratie van het stadsbestuur in Leipzig. Hét moment voor Bach om een kerk vol hoogwaardigheidsbekleders te laten zien wat hij in huis had. De cantate Preise, Jerusalem, den Herrn was zo’n visitekaartje – het is een rijkgeschakeerd en uitgebreid werk met een bijzondere opening in Franse ouverturestijl. Lobe den Herrn, meine Seele is ook zo’n cantate. Peter Dijkstra, door NRC “de beste koordirigent van zijn generatie” genoemd, keert terug naar de Bachvereniging om dit programma te dirigeren.

Het concert in de Waalse Kerk in Amsterdam zal worden geregistreerd voor ons online platform allofbach.com.

Beluister

Neem gerust contact op

Publieksservice:
(ma-vr van 9.30 tot 12.30 uur)