Johannes-Passion

Toernee van 8 t/m 12 maart 2017

Bij deze concertreeks van de Johannes-Passion doen we iets bijzonders: we werken met jonge talentvolle zangers; iedere aria wordt door een andere solist gezongen. Deze topsolisten van de toekomst werken samen met artistiek leider en dirigent Jos van Veldhoven. De Johannes-Passion – de oudste van Bachs twee bewaard gebleven passies, – is korter, vlotter en rauwer dan de Matthäus-Passion. Waar in de Matthäus-Passion door de talrijke uitgebreide aria’s meer aandacht uitgaat naar bespiegeling, ligt in de Johannes-Passion naar verhouding meer nadruk op het verhaal zelf. Het is een spectaculair stuk waarin het koor gruwelijk bijtend tekeer gaat tegen Jezus. Daar staan bloedmooie aria’s zoals ‘Es ist vollbracht’ en koralen zoals ‘Ach Herr, lass dein lieb Engelein’ tegenover.

Het concert in de Grote Kerk van Naarden zal worden geregistreerd voor ons online platform allofbach.com.

wo 8 mrt. 2017 20:15

Grote Kerk, Alkmaar

theaterdevest.nl

Nederlandse Bachvereniging