Leo van Doeselaar

speelt orgel in de Nederlandse Bachvereniging.

Leo van Doeselaar is vaste organist van de Nederlandse Bachvereniging. Hij is een veelzijdig musicus met een internationale concertpraktijk. Hij is titulair organist van het Concertgebouw in Amsterdam en treedt regelmatig op met orkesten, ensembles en solisten uit heel de wereld. Ook is hij organist van de Pieterskerk in Leiden, de Martinikerk in Groningen, professor aan de Universiteit van Berlijn en veelgevraagd jurylid bij concoursen wereldwijd. In 2007 kreeg hij voor zijn verdiensten voor de orgelcultuur de Jan Pieterszoon Sweelinckprijs. Hij vormt al dertig jaar een pianoduo met Wyneke Jordans, speelt veel kamermuziek als pianist en fortepianist en treedt veelvuldig op als liedbegeleider. Op allofbach.com is hij te beluisteren in verschillende orgelwerken en cantates, onder meer BWV 565 en BWV 35.