Hilde Van Ruymbeke

Hilde Van Ruymbeke

zingt als sopraan in de Nederlandse Bachvereniging.

De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 1998 haar diploma Docerend Musicus behaalde. In 2000 rondde ze daar de Tweede Fase-opleiding af met specialisatie Oude Muziek bij Marius van Altena en Jill Feldman. Ze volgde masterclasses bij o.a Emma Kirkby en Elly Ameling.

Hilde heeft zich gespecialiseerd in muziek uit de Vroege Barok en is vaak te horen op de Nederlandse kamermuziekpodia met ensembles als La Primavera. Ludovice Ensemble en Duo Rosemont. Daarnaast is zij regelmatig te horen als solist in oratoria en Bachcantates, en als lid van Collegium Vocale Gent o.l.v Philippe Herreweghe, Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman, Currende o.l.v. Erik Van Nevel en Bachplus o.l.v. Bart Naessens. Ze maakt sinds 1995 deel uit van het koor van de Nederlandse Bachvereniging.
Hilde legt zich ook toe op 14de eeuwse muziek. Met Ensemble Fortuna is zij te horen op binnenlandse en buitenlandse podia. Zo was ze met Ensemble Fortuna en Ludovice Ensemble te gast op het Festival van Vlaanderen

Hilde werkte mee aan talrijke cd-producties. Als solist is ze o.a . te horen op: In the footsteps of Herman Hollanders (Brabantsch Muzyk Collegie o.l.v. Ruud Huijbregts) met daarop het integrale werk van deze componist. Met Ensemble Fortuna heeft ze meerdere cd's opgenomen. Met Duo Rosemont heeft ze een cd opgenomen met Nederlandstalige liederen uit de 17de eeuw.