medewerker development

Vanwege groeiende ambities zoeken wij per direct een MEDEWERKER DEVELOPMENT (24 uur per week, evt. op termijn uit te breiden naar 32 uur) die onze afdeling Fondsenwerving komt versterken.

Stichting de Nederlandse Bachvereniging bestaat dit seizoen honderd jaar en heeft als missie de muziek van Johann Sebastian Bach toegankelijk te maken voor iedereen. Daartoe geeft ons vocaal-instrumentale barokensemble ruim zestig concerten per jaar, in binnen- en buitenland, waaronder jaarlijks de Matthäus-Passion in Naarden. Daarnaast is de Nederlandse Bachvereniging eigenaar van All of Bach (youtube.com/bach) waarop wekelijks een eigen opname in beeld en geluid van een werk van Bach online wordt geplaatst. In toenemende mate ontwikkelen we bovendien activiteiten op het gebied van educatie, talentontwikkeling, kennisoverdracht en innovatie om ook de huidige en toekomstige generaties kennis te laten maken met de relevantie van Bachs muziek in elke tijd.
De Bachvereniging heeft een kernbezetting van ongeveer dertig professionele musici die op freelance basis aan het ensemble zijn verbonden. Op kantoor zijn momenteel vijftien mensen  werkzaam voor onder andere marketing, ticketing, financiën, fondsenwerving, productie en artistieke zaken.

Functie: Relatiemanager (internationale) particuliere fondsenwerving
•
Zelfstandig verantwoordelijk voor community fundraising - programma, strategie en communicatie
• Programma Vrienden van de Nederlandse Bachvereniging
• Opzetten International Friends of the Netherlands Bach Society / donateurs All of Bach
• Zelfstandig verantwoordelijk voor donateurs en patronen (periodieke schenkingen) – programma, werving en communicatie
• Zelfstandig verantwoordelijk voor crowdfunding / projectmatig werven
• Ondersteunend op het gebied van ‘adopties’ van BWV-nummers op All of Bach, de over all communicatie, website-actualisatie en administratie CRM / gespreksverslagen

Profiel
De Nederlandse Bachvereniging heeft een toenemende schare internationale fans. Een aanzienlijk deel van hen steunt de Bachvereniging financieel, al dan niet periodiek, bij het realiseren van onze missie Bach voor iedereen.
Samen met het hoofd development bouw je aan een communicatiestrategie voor de hele afdeling. Je ontwikkelt zelfstandig wervingsstrategieën voor nieuwe vrienden en (internationale) donateurs en bent ook verantwoordelijk voor de communicatie aan onze donateurs. Je beantwoordt vragen over schenken vanuit binnen- en buitenland. Je weet alles van onze ambities, de diverse meerjarenprojecten bij de Bachvereniging en kunt hier inspirerend over vertellen. We vinden het belangrijk dat je donateursbijeenkomsten zelfstandig kunt organiseren, erbij aanwezig bent, en ook de opvolging verzorgt. Samen met het hele team werk je nauwgezet aan ons klantrelatiebeheer.

Wie zoeken wij?
Onze ideale collega kan denken als een marketeer en ziet het als een uitdaging om op een efficiënte manier inspirerend en enthousiast te communiceren met onze brede (internationale) achterban. De functie van medewerker development is géén negen-tot-vijf-baan; een flexibele houding ten opzichte van werktijden is dus belangrijk (ook soms ’s avonds en in het weekend). Heb je bovendien affiniteit met klassieke muziek en 2-3 jaar werkervaring in de culturele sector, bij voorkeur in een (soort)gelijke functie, dan zijn we misschien wel op zoek naar jou!
Jij…
• Bent zelfverzekerd en proactief
• Bent flexibel en representatief
• Bent goed in organiseren, prioriteren en plannen
• Bent in staat om zelf content te creëren voor onze relatiemarketing
• Bent in staat om zelfstandig bijeenkomsten te organiseren
• Hebt uitstekende contactuele eigenschappen en een goed gevoel voor verhoudingen
• Kunt strategisch en tactisch denken en opereren
• Hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
• Hebt 2-3 jaar werkervaring in de culturele sector
• Hebt een goede beheersing (zowel mondeling als in schrift) van de Nederlandse en Engelse taal

Wij bieden
• Een inspirerende werkomgeving in het hart van de klassieke muziek;
• Een enthousiast, betrokken team;
• Gelegenheid om zelf programma’s op te zetten en zo mee te bouwen aan onze ambitie
• Veel ontwikkelmogelijkheden
• Salaris conform schaal V van de CAO Ensembles die waarschijnlijk op 1 januari 2022 ingaat en voor wat betreft het loonhuis vergelijkbaar is met de huidige CAO Toneel en Dans.

Herken jij je in dit profiel, stuur je sollicitatie dan vóór maandag 18 oktober 2021 aan Sara Pleyte, sara.pleyte@bachvereniging.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 21 oktober, in Utrecht. Voor inhoudelijke vragen met betrekking tot de functie kun je terecht bij Liza Westendorp: liza.westendorp@bachvereniging.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.