Medewerker Kaartverkoop & Communicatie

Per 1 juli 2022 zijn we op zoek naar een Medewerker Kaartverkoop & Communicatie (20-24 uur)

Al honderd jaar zet de Nederlandse Bachvereniging zich ervoor in de muziek van Johann Sebastian Bach toegankelijk te maken voor iedereen. Gedreven door deze missie organiseren we jaarlijks ruim zestig concerten in binnen- en buitenland, educatieve projecten, een talentprogramma voor jonge musici en nog veel meer. Bovendien kunnen muziekliefhebbers over de hele wereld genieten van All of Bach, hoogwaardige opnames van onze uitvoeringen, die we kosteloos aanbieden via Youtube.com/bach.

De Bachvereniging heeft een ensemble van ongeveer dertig professionele musici en zangers; op ons kantoor in Utrecht zijn momenteel zestien mensen werkzaam.

Functie: Medewerker Kaartverkoop & Communicatie
Je werkt op de afdeling marketing, communicatie en verkoop. Samen met je collega kaartverkoop & communicatie ben je zowel op kantoor als rondom onze concerten het belangrijkste aanspreekpunt voor ons publiek. De Nederlandse Bachvereniging organiseert jaarlijks meerdere concerten in eigen beheer. Je werkt nauw samen met collega’s bij de werkzaamheden rondom onze concerten, zowel in voorbereiding als ter plaatse. Je rapporteert aan het hoofd marketing, communicatie en verkoop.

Als medewerker kaartverkoop & communicatie:
• geef je informatie en beantwoord vragen van concertbezoekers, seriehouders en onze ‘vrienden’, zowel telefonisch als per e-mail;
• beheer je de publieks- en vriendenadministratie. Je monitort de online kaartverkoop en helpt bij incidentele telefonische bestellingen;
• begeleid je voor en tijdens concerten de vrijwilligers en het publiek;
• werk je met ons ticketsysteem Tix.
• zorg je voor een goede aansluiting tussen het kaartverkoopsysteem en onze financiële administratie;

De kantoorwerkzaamheden voer je tijdens kantooruren uit, concertwerkzaamheden vinden vooral in het weekend en ‘s avonds plaats. We verwachten daarbij ook jouw flexibiliteit.

Wie zoeken we?
Je bent een aanpakker die vriendelijk en geduldig is met onze klanten en kordaat waar nodig. Je kunt goed hoofd- van bijzaken scheiden en werkt nauwkeurig. Je hebt een ‘vlotte pen’, zodat e-mails beantwoorden en concertinfomails versturen je makkelijk afgaat. Het werk heeft een zekere piekbelasting rondom onze concerten en de start van de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen.
• Je werkt nauwkeurig en hebt een faciliterende instelling.
• Je bent stressbestendig en flexibel en vindt het leuk om in contact te staan met ons publiek.
• Ervaring met een ticketsysteem is een pré.
• Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift en schrijft makkelijk en foutloos.

Wat bieden we jou?
• Een warm, professioneel en gedreven team dat werkt vanuit ons sfeervolle kantoor aan de gracht in het centrum van Utrecht;
• Een inspirerende werkomgeving in het hart van de klassieke muziek;
• De mogelijkheid om gratis concerten van de Nederlandse Bachvereniging te bezoeken;
• Salaris conform schaal V van de CAO Muziekensembles (€ 2.361 - € 3.505 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, inschaling mede afhankelijk van je leeftijd en ervaring).

Hoe solliciteer je?
We ontvangen je CV en motivatie graag vóór 6 juni 2022, gericht aan Sara Pleyte (sara.pleyte@bachvereniging.nl) onder vermelding van ‘Vacature medewerker MCV’. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, neem dan contact op met Bas Jongeling, hoofd marketing, communicatie en verkoop via bas.jongeling@bachvereniging.nl of 06 199 09 084. Op donderdag 9 juni voeren we de eerste gesprekken.

Wij vinden diversiteit in het team van grote waarde en nodigen daarom nadrukkelijk mensen van alle oriëntaties en achtergronden uit om op deze vacature te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.