Veelgestelde vragen

Kaartverkoop

 • • U bestelt uw serie vanaf 15 maart via bachvereniging.nl (Vrienden vanaf 1 maart)
  • U logt in met uw e-mailadres en wachtwoord (Nieuwe klant? Maak eerst een account aan.)
  • U kiest uw stoelen
  • U rekent af via iDeal of creditcard
  • U ontvangt direct een ontvangstbevestiging via e-mail
  • Uw kaarten worden per post verzonden

 • U bestelt uw losse kaarten vanaf 15 mei via bachvereniging.nl (Vrienden vanaf 1 mei) voor een groot deel van onze concerten (ook voor de Matthäus-Passion in Naarden). Voor de overige concerten doet een concertzaal de kaartverkoop; in dat geval wordt u doorgelinkt naar de website van de betreffende concertzaal (mits bij deze zaal de verkoop reeds is gestart).

 • Wij hanteren jongeren-, studenten- en CJP-korting voor alle concerten waarvoor wij zelf kaarten verkopen, met uitzondering van de Matthäus-Passion. In het betaaltraject kiest u bij het afrekenen de juiste korting, waarna de prijst wordt aangepast. Bij de kaartcontrole vragen wij u uw identiteitskaart, studenten- of CJP-pas te tonen.

 • Series en losse kaarten betaalt u direct via iDeal of creditcard. Betalen via automatische incasso is niet mogelijk. Per bestelling rekenen wij € 4 administratiekosten.

 • Voor alle concerten zijn rolstoelplaatsen beschikbaar. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is reserveren verplicht. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling Communicatie & kaartverkoop. Wilt u naast elkaar zitten? Wij adviseren uw series door één persoon te laten bestellen.

Matthäus-Passion

 • Vanaf 2019 hanteren we tijdens de Matthäus-Passion in Naarden een andere zaalindeling in de Grote Kerk: er worden twee rangen toegevoegd. De differentiatie tussen en binnen de rangen was te groot, wat leidde tot een discrepantie tussen de plaatsen en de prijzen. Daarom is voor de beste plaatsen bij de Matthäus-Passion de 1e rang goud toegevoegd. Van deze rang is slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar. Daarnaast heeft u nu de mogelijkheid voordeliger kaarten aan te schaffen voor de laagste rang; u kunt nu al voor € 15 bij onze Matthäus-Passion zijn. Zo blijft onze Matthäus-traditie voor iedereen toegankelijk.

 • De stoelen op de 1e rang goud en 1e rang zijn dicht bij het podium. Op de 2e tot en met de 5e rang zit u verder van het podium en kan het zicht worden gehinderd, bijvoorbeeld door pilaren, het koorhek of het hek rond de dooptuin. Daarom hangen rond alle plekken televisieschermen, zodat iedereen kan zien wat er op het podium gebeurt. Er worden geen opnames gemaakt. De Matthäus-Passion 2014 kunt u terugkijken op allofbach.com; de uitvoering van 2018 kunt u terugkijken op npo.nl. Meer weten over uw plaatsen? Bekijk hier onze plattegrond.

 • Matthäus-Passion in een serie
  De serieverkoop gaat van start op 15 maart 2019 om 10.00 uur. Met een serie in Naarden of in Amsterdam, heeft u ook de mogelijkheid om de Matthäus-Passion in Naarden toe te voegen aan uw serie. Vrienden hebben de mogelijkheid om twee weken eerder (1 maart 2019 om 10.00 uur) al een serie te bestellen.

  Losse kaarten voor de Matthäus-Passion
  De verkoop van losse kaarten gaat van start op 15 mei 2019 om 10.00 uur. U heeft dan de mogelijkheid om maximaal zes kaarten per persoon te bestellen. Vanaf 1 september kunt u via onze website meer kaarten bestellen. Vrienden van de Bachvereniging hebben de mogelijkheid om al vanaf 1 mei 2019 om 10.00 uur losse kaarten te bestellen.

 • Tijdens de voorverkoop kunt u losse kaarten voor de Matthäus-Passion bestellen. Per donatieniveau zijn dat zes (Presto/Patroon/Vriend voor het leven), vier (Allegro) of twee (Andante) kaarten. Om iedereen een eerlijke kans te geven op goede plaatsen kijken wij niet naar de duur van uw vriendschap. Hoe eerder u bestelt, hoe groter de kans dat er nog goede plaatsen beschikbaar zijn.

 • Tijdens de Matthäus-Passion kunt u alleen parkeren buiten de Vesting. Bekijk hier de plattegrond voor parkeren in Naarden.

Voorverkoop seizoen 2019-2020

 • Serievoorverkoop
  De serievoorverkoop voor seizoen 2019-2020 start op 15 maart 2019 om 10.00 uur via www.bachvereniging.nl/series. Vrienden van de Nederlandse Bachvereniging krijgen voorrang en kunnen reeds bestellen vanaf 1 maart 2019 om 10.00 uur.

  Losse kaarten
  De verkoop van losse kaarten (waaronder de Matthäus-Passion op Goede Vrijdag) start op voor een groot deel van onze concerten op 15 mei 2019 om 10.00 uur via www.bachvereniging.nl/lossekaarten. Vrienden krijgen voorrang en bestellen vanaf 1 mei 2019 om 10.00 uur. Voor het overige deel van onze concerten loopt de kaartverkoop via een concertzaal; in dat geval wordt u doorgestuurd naar de website van de betreffende concertzaal, waar u uw tickets kunt aanschaffen (mits bij de zaal de verkoop reeds is gestart).

 • Binnenkort leest u hier alle benodigde informatie over het bestellen van uw serie(s).

Vrienden

 • Voor Vrienden van de Nederlandse Bachvereniging is een voorrangsregeling. Zo kunnen zij met twee weken voorrang op het reguliere publiek een serie en/of losse kaarten bestellen. Voor seizoen 2019-2020 bestellen Vrienden een serie vanaf 1 maart 2019 om 10.00 uur en losse kaarten vanaf 1 mei 2019 om 10.00 uur. Tijdens deze voorverkoop kunt u losse kaarten voor de Matthäus-Passion bestellen. Per donatieniveau zijn dat zes (Presto/Patroon/Vriend voor het leven), vier (Allegro) of twee (Andante) kaarten. Om iedereen een eerlijke kans te geven op goede plaatsen kijken wij niet naar de duur van uw vriendschap. Hoe eerder u bestelt, hoe groter de kans dat er nog goede plaatsen beschikbaar zijn.

 • De serieverkoop start twee maanden voor de losse kaartverkoop. Wij raden u aan kaarten voor de Matthäus-Passion te bestellen binnen een abonnement. De Goede Vrijdag is hiervan uitgesloten; u bestelt hiervoor (met voorrang) losse kaarten vanaf 1 mei 2019 om 10.00 uur. Let op: naast de Vriendenvoorrang hanteren wij tevens voorrang voor sponsoren en Patronen van het Bachfonds.
  Wij zijn ons bewust van de groeiende druk op de placering. Daarom hanteren we vanaf 2019 een andere zaalindeling voor de Matthäus-Passion in Naarden en herzien we ons placeringsbeleid. Zo is het niet meer mogelijk om voor meerdere jaren achtereen aanspraak te maken op een specifieke stoel, in de vorm van een 10-jaarsabonnement. Deze abonnementen worden niet meer verlengd maar uitgefaseerd, zodat er meer plaatsen beschikbaar komen die voldoen aan de vraag van Vrienden en andere trouwe bezoekers.