'Bezin met Bach'

'Bezin met Bach'

Spiritualiteit met de Nederlandse Bachvereniging in TivoliVredenburg

Ontsnappen aan de waan van de dag en even tot jezelf komen? Bij Bezin met Bach komen gesproken woord en klank samen voor een moment van bezinning. Tijdens drie zaterdagochtenden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg spreken bekende hedendaagse schrijvers en denkers zich uit over grote levensthema’s. De Nederlandse Bachvereniging verzorgt de muziek.

De cantates van Bach hebben hun weg allang gevonden naar een gehoor buiten de kerk. Maar de behoefte aan zingeving en reflectie blijft bestaan. Bezin met Bach combineert gesproken teksten over grote levensthema’s met cantates die je aan het denken zetten. Elk van deze reeks ochtenden heeft een ander thema en een eigen spreker.
 
Actuele levensvragen
De missie van de Bachvereniging is Bach voor iedereen: het relevant maken van Bachs muziek in de huidige tijd is het uitgangspunt voor alle activiteiten van het ensemble. De muziek van Bach is tijdloos en verwoordt universele thema’s waar mensen ook anno 2022 over nadenken. Met Bezin met Bach vindt de Bachvereniging in TivoliVredenburg een partner die deze overtuiging deelt. Tijdens iedere thema-ochtend komen muziek en het woord op een verrassende manier samen.
 
Eerste editie: Corine Koole over de liefde
Wat is liefde? En hoe klinkt liefde? Het is een dankbaar onderwerp voor de ‘voorgangers’ van dienst op 26 november. Publicist en podcastmaker Corine Koole en dichteres Maud Vanhauwaert staan tijdens de eerste editie van Bezin met Bach stil bij deze vragen. Bachs bijpassende cantates zijn een feestelijk bruiloftswerk en een cantate over vriendschap en afscheid: twee solocantates, gezongen door sopraan Dorothee Mields. Corine Koole is bekend van Lust & Liefde, een van de populairste rubrieken in de Volkskrant. In 2018 publiceerde ze ‘De zeven wetten van de liefde’. Maud Vanhauwaert, voormalig stadsdichter van Antwerpen, schreef diverse bekroonde dichtbundels.
 
Programma
zaterdag 26 november 2022 - Corine Koole over liefde
zaterdag 11 maart 2023 - Marjoleine de Vos over trouw zijn aan jezelf
zaterdag 27 mei 2023 - Maxim Februari over troost

Het volledige programma is te bekijken op onze pagina Bezin met Bach
Locatie: TivoliVredenburg, Grote Zaal
Tickets: kaartverkoop via de website van TivoliVredenburg