Celloproject

Talentontwikkelingsproject All of Bach in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

Ben je niet ouder dan 18 jaar en wil je een deel uit Bachs Cellosuites opnemen voor ons YouTube-kanaal All of Bach en spelen in de Cello Biënnale Amsterdam? Meld je dan nu aan!

Lucia Swarts, celliste van de Nederlandse Bachvereniging, laat je kennismaken met barokke speeltechnieken en -stijlen in twee verschillende masterclasses. Dankzij het Nationaal Muziekinstrumentenfonds kun je tijdens de masterclasses een barokstok uitproberen. In een derde masterclass verdiep je je onder leiding van Lucia Swarts en Bachvereniging-organist Leo van Doeselaar in het continuospel. Onder begeleiding van Lucia neem je vervolgens één deel uit de Cellosuites op voor All of Bach. Het project wordt afgesloten met een concert tijdens de Cello Biënnale Amsterdam in Muziekgebouw aan ’t IJ.

De video's, gemaakt van dit traject, zijn straks te zien op bachvereniging.nl/allofbach en het YouTube-kanaal van de Nederlandse Bachvereniging en zullen tevens gebruikt worden tijdens de Cello Biënnale Amsterdam.

We organiseerden eerder vergelijkbare projecten met jonge pianisten en violisten.

Wat moet je doen?
Neem een video op van jezelf waarin je zowel een langzaam als een snel stuk naar keuze speelt uit een van de zes Cellosuites van Bach.
• Zet het filmpje op YouTube en stuur de link naar ons door, samen met het aanmeldformulier. Dat kan per email naar marloes.biermans@bachvereniging.nl. Aanmelden kan tot en met 1 december 2021.
• Vergeet niet om toestemming van je ouders te vragen als je nog geen 18 bent!
Inschrijving is beperkt tot mensen die in Nederland wonen.

Belangrijke data
Zet deze data vast in je agenda:
• eerste week december: selectie kandidaten + informeren deelnemers
• 9 januari 2022 (ca. 10.00-18.00 uur): workshop barokcello/uitvoeringspraktijk en besloten masterclasses
• 28 januari 2022 (ca. 18.30-21.30 uur): continuoworkshop met Lucia Swarts en Leo van Doeselaar
• februari/maart: contact tussen deelnemers en docent op verzoek
• 20 maart 2022 (ca. 10.00-18.00 uur): openbare masterclass + proefconcert
• 23 of 24 april 2022: opnamedag voor All of Bach
• oktober 2022: concert deelnemers in de Cello Biënnale Amsterdam + release opnames

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Marloes Biermans via marloes.biermans@bachvereniging.nl.