Doretthe Janssens

Traverso

Doretthe Janssens studeerde dwarsfluit en traverso aan het Utrechts Conservatorium en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Inmiddels heeft zij een eigen lespraktijk voor zowel de moderne dwarsfluit als de traverso en de klassieke kleppenfluit, waarvoor zij ook veel eigen bladmuziek maakt. Het lesgeven wisselt zij af met het geven van concerten, onder meer bij de Nederlandse Bachvereniging.

Doretthe Janssens schrijft ook programmatoelichtingen voor concerten en geeft (huiskamer-)lezingen, onder meer over de Matthäus-Passion van Bach en Handels Messiah.

Foto: Donald Bentvelsen

Deel deze pagina

"Op mijn negende begon ik met dwarsfluit spelen, maar toen ik op mijn tiende voor het eerst een Matthäus-Passion op oude instrumenten hoorde, wist ik dat ik ooit ook traverso wilde gaan spelen: ik had nog nooit zo’n prachtige, pure klank gehoord! Al toen ik 14 was, leverde mijn zoektocht naar die klank de nodige strubbelingen op met mijn toenmalige fluitdocente die ‘mijn Bach’ pas ‘muzikaal’ vond als ik elke noot mechanisch vol vibreerde. Wat een opluchting was het toen ik als fluitstudente eindelijk het goede instrument voor dit repertoire in handen kreeg en de muzikale taal uit de barok accentloos kon leren spreken!" - Doretthe Janssens -

Neem gerust contact op

Communicatie & kaartverkoop:
info@bachvereniging.nl
030 - 25 13 413
ma, di, do & vr
09.30 - 12.30 uur

Volg ons op