Mark Geelen

Mark Geelen

Ik was vier toen ik op zolder een trompet vond. Mijn vader speelde en dat wilde ik ook, dus hij begon mij les te geven. Er was altijd muziek in huis. Daarna ben ik via de muziekschool op het conservatorium terecht gekomen. Eigenlijk wilde ik elektricien of gitarist worden, maar het pad leidde als vanzelf ergens anders heen.


Tijdens mijn studie moderne trompet en het werken met de diverse orkesten in Nederland, merkte ik dat ik uitdaging nodig had om mezelf te blijven ontwikkelen. Toen ben ik gaan lesgeven, heb ik heel veel kindertheater gedaan en de historische uitvoeringspraktijk opgepakt. In dat laatste heb ik me uiteindelijk gespecialiseerd.

Tegelijkertijd ging ik me verdiepen in het vervaardigen van trompetten. Een geweldige combinatie! Ik bouw instrumenten voor collega’s over de hele wereld. Zij zijn de beste testers en geven me eerlijke feedback. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik kan bijdragen aan onze uitvoeringspraktijk én plezier op het podium. Grote kans dus, wanneer u mij op het podium ziet zitten, dat er nieuwe experimentele onderdelen op mijn instrument zitten. Of dat ik een instrument test, dat ik voor iemand anders heb gemaakt en uitvoerig aan de tand wil voelen.

In al mijn werk word ik geweldig gesteund door mijn vrouw en twee kinderen, die deze gekke combinatie van werkzaamheden allemaal heel normaal zijn gaan vinden. Ik voel me bevoorrecht en ik hoop het nog lang zo te blijven doen.

Bekijk deze documentaire met Mark over de natuurtrompet: