Mieneke van der Velden

speelt viola da gamba in de Nederlandse Bachvereniging.

Mieneke van der Velden studeerde viola da gamba bij Wieland Kuijken, en sloot in 1988 haar studie af met het einddiploma Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Zij is een veelzijdig musicus; in haar solo-recitals werkt zij samen met Glen Wilson, clavecimbel en Fred Jacobs, theorbe; daarnaast is zij artistiek leider van het ensemble L’Armonia Sonora
Verder werkt zij regelmatig samen met gerenommeerde dirigenten en ensembles; zij is vaste gamba-solist van de Nederlandse Bachvereniging, en werkte daarnaast onder leiding van Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, Masaaki Suzuki, etc.

Voor de labels ‘Channel Classics’, Passacaille en ‘RAMEE’ heeft Mieneke van der Velden inmiddels 10 CD’s opgenomen – als soliste en met haar ensemble L’Armonia Sonora.
De meest recente is 'Die stille Nacht', solo-cantates en sonates van G.Ph. Telemann in samenwerking met Peter Kooij, bas.
In 2019 verschijnt 'A Tudor Christmas', Kerstmuziek uit Engeland met Trinity Boys Choir - EIGHT en L'Armonia Sonora Consort bij het label 'Rondeau'.

Mieneke van der Velden is docente viola da gamba aan het Conservatorium van Amsterdam en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.