All of Bach vioolproject

in samenwerking met het Nederlands Vioolconcours

Shunske Sato, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, laat je kennismaken met barokke speeltechnieken en –stijlen in twee verschillende masterclasses. Met hulp van Shunske neem je vervolgens één deel uit één van Bachs vioolpartita’s of -sonates op voor All of Bach.

Van het hele traject worden video’s gemaakt die op All of Bach en het YouTube-kanaal van de Nederlandse Bachvereniging te zien zullen zijn en ook gebruikt zullen worden door het
Nederlands Vioolconcours.

Openbare masterclass maandag 10 juni 2019
In juni 2019 neemt Shunske Sato, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, Bachs Sonates en Partita’s voor viool solo op voor All of Bach. Rond deze opname organiseert de Nederlandse Bachvereniging in samenwerking met het Nederlands Vioolconcours een talentontwikkelingsproject voor zeven jonge Nederlandse topviolisten van dertien tot achttien jaar. De openbare masterclass op 10 juni maakt deel uit van dit talentontwikkelingsproject. De jonge topviolisten zullen, naast de voorgenoemde opnames met Shunske Sato, elk een deel uit één van de Partita’s of Sonates opnemen eind juni. Zij zullen elk hun deel gaan repeteren onder leiding van Sato tijdens de masterclass op 10 juni in het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht. In twee blokken zullen de jongeren vervolgens hun gerepeteerde deel uitvoeren in de vorm van een kort concertje. Zowel de lessen als de twee concertjes zijn openbaar toegankelijk.

Het vioolproject is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Vioolconcours, in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.