Matthäus-Passion in Naarden

Extra informatie over uw bezoek

Bezoekt u een uitvoering van de Matthäus-Passion in de Grote Kerk Naarden? Lees dan alstublieft onderstaande informatie goed door.

Uw route
Let op! Plan uw route vóór vertrek via Google Maps of een andere routeplanner en houd rekening met extra reistijd!

Parkeren
Onze ervaring is dat de reistijd door drukte in en om de vesting langer kan zijn. Op voorschrift van de politie en de gemeente Naarden is het alleen mogelijk om buiten de vesting te parkeren op één van de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Hierop wordt toezicht gehouden door de parkeerwachters. Vanaf de parkeerplaatsen is het nog zo'n vijftien minuten lopen naar de Grote Kerk. Indien gewenst kunt u voordat u parkeert mindervalide bezoekers bij de Grote Kerk afzetten. 

• Let op, wanneer u buiten de daartoe aangewezen plaatsen parkeert, riskeert u een boete.
• Op Goede Vrijdag zijn de Marktstraat en Sint Annastraat afgesloten. U op deze dag mindervalide bezoekers aan het begin van de Marktstraat afzetten, vanaf daar is het ongeveer 100 meter lopen. 

Bekijk hier de parkeermogelijkheden in Naarden.

Toegang tot de kerk
U kunt de Grote Kerk enkel betreden met een geldig toegangsbewijs of e-ticket. Zorg ervoor dat u ruim op tijd bent; zodra het concert is begonnen kunt u de kerk helaas niet meer betreden. U kunt dan de eerste helft volgen op een televisiescherm in de entree van de kerk.

Garderobe, eten & drinken
Er is geen garderobe aanwezig in de Grote Kerk. U kunt uw jas en tas bij zich houden.
Er is geen catering aanwezig of waterpunt in de kerk. We vragen vriendelijk om zelf een flesje water mee te nemen. Het is toegestaan een eigen versnapering te nuttigen in de pauze. Wij verzoeken u dit bescheiden te houden.

Aanvangs- en pauzetijden
De deuren gaan een uur voor aanvang open. Op vrijdag en zaterdag is er een lange (lunch)pauze van 1,5 uur.

Dag Aanvangstijd Pauze Eindtijd
Zondag 14.30 uur 15.45 uur (20 min. pauze) 17.45 uur
Woensdag
Donderdag
19.00 uur 20.15 uur (20 min. pauze) 22.15 uur
Vrijdag
Zaterdag
11.30 uur 13.00 uur (1,5 uur pauze) 16.30 uur

Zicht op het podium
De stoelen op de 1e rang goud en 1e rang zijn dicht bij het podium. Op de 2e tot en met de 5e rang zit u verder van het podium en kan het zicht worden gehinderd, bijvoorbeeld door pilaren, het koorhek of het hek rond de dooptuin. Daarom hangen rond al deze plekken televisieschermen, zodat iedereen kan zien wat er op het podium gebeurt. Meer weten? Bekijk hier onze plattegrond.

Opnames
In 2023 worden er geen opnames gemaakt. Op All of Bach bekijkt u onze uitvoering van 2014 online terug. Onze uitvoering van 2018 kunt u online terugkijken via de NTR.

Toiletten
In de Grote Kerk zijn er toiletten. Op zondag 2, woensdag 5 en donderdag 6 april staat er buiten de kerk ter hoogte van de kruising Marktstraat - Sint Annastraat een wagen met extra toiletten. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april zijn er geen extra toiletten.

Kaarten kwijt
Kunt u uw kaarten niet meer vinden? In uw eigen account op bachvereniging.nl kunt u uw e-tickets opnieuw downloaden.
Heeft u papieren tickets? Neemt u dan telefonisch contact op met onze afdeling Communicatie & kaartverkoop via 030 - 251 3413 (op werkdagen van 09.30 tot 12.30).

Kaarten over
Heeft u kaarten over of bent u verhinderd? Wij kunnen uw kaarten helaas niet terugnemen of voor u doorverkopen, ook niet aan de kassa op locatie. U kunt uw kaarten wel aanbieden op onze website voor doorverkoop. Zo kunt u rechtstreeks uw kaarten doorverkopen aan andere geïnteresseerden, zonder enige tussenkomst van de Bachvereniging. Dit kan via deze pagina.

Programmaboekje
Het Matthäus-Passion programmaboekje in Naarden is gratis en zal klaar liggen op uw stoel.
Het programmaboekje bevat naast informatie over het stuk en de uitvoerenden ook de volledige tekst van de Matthäus-Passion. Bekijk het programmaboekje van vorig jaar online:Bezoek ook de Lamentaties!
Een intiem concert op de vroege ochtend van Goede Vrijdag en Stille Zaterdag als mooie opmaat voor uw bezoek aan de Matthäus-Passion.
De concerten beginnen om 09.15 uur en eindigen om 10.00 uur (de deuren gaan een kwartier voor aanvang open). Klik hier om kaarten te bestellen.