All of Bach

All of Bach: de online schatkamer van de Nederlandse Bachvereniging

Het gehele oeuvre van Johann Sebastian Bach in een paar muisklikken wereldwijd bereikbaar: met All of Bach wil de Nederlandse Bachvereniging een online schatkamer aanleggen waar muziekliefhebbers kunnen genieten van grootse concertregistraties, intieme huisconcerten en virtuoze solowerken. Informatieve teksten, wetenswaardigheden en interviews met de uitvoerenden bieden een schat aan achtergrondinformatie. Alle werken worden uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging en vele gastmusici en zijn integraal te horen en te zien. Ook de musici zelf komen aan het woord: in persoonlijke interviews vertellen zij over wat hen raakt in de muziek of waarom ze deze zo graag spelen.
Om dicht bij Bach te blijven, worden de opnames zoveel mogelijk op passende locaties gemaakt: cantates filmen we in een kerk en kamermuziek bij de musici thuis of op bijzondere locaties in Nederland. “Op die manier betrekken we mensen bij onze aanpak en ontdekt iedereen: zó kun je Bach laten klinken. Als een geschenk aan de wereld,” aldus artistiek leider Jos van Veldhoven. Iedere vrijdag vind je op allofbach.com een nieuwe opname van één van de 1080 werken van Johann Sebastian Bach.  

Waarom All of Bach?
In aanloop naar het honderdjarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in seizoen 2021-2022 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren. Wij delen graag de muziek van Bach met de wereld, door onze uitvoeringen in de hoogste kwaliteit te registreren en online te releasen zodat iedereen gratis van Bachs muziek en haar context kan genieten.
All of Bach is al weer drieënhalf jaar wereldwijd toegankelijk. Sinds de start van dit unieke project zijn al 190 van de in totaal 1080 werken van Johann Sebastian Bach uitgevoerd en op bijzondere wijze in beeld en geluid vastgelegd. Vele hoogtepunten hebben de revue reeds gepasseerd, zoals de Matthäus-Passion in de Grote Kerk van Naarden, de Eerste en Vierde Cellosuite in het Rijksmuseum en Koninklijk Theater Carré en het Vierde Brandenburgs concert in Felix Meritis in Amsterdam. In april 2016 werden de Inventies gepubliceerd: een project waarbij getalenteerde pianisten in de leeftijd van 7 tot 16 jaar onder leiding van gerenommeerde coaches het klavecimbel leerden bespelen. Dit seizoen zijn er opnames gemaakt van de Derde en Vierde Orkestsuite en de twee concerten voor drie klavecimbels onder leiding van Lars Ulrik Mortensen, en nemen we het Weihnachts-Oratorium op. En we gaan door: ook in de komende seizoenen staan weer een aantal parels uit het oeuvre van Bach op het programma. Wij kijken uit naar het maken van deze opnames en hopen dat u met veel plezier zult genieten van de schat aan werken die Bach ons heeft nagelaten.

Bezoek allofbach.com en ontdek meer Bach!

Deel deze pagina

allofbach.com

Interview

Jos van Veldhoven vertelt in een interview over zijn inspiratie voor All of Bach. 

Lees verder

Mede mogelijk gemaakt door:

Amerborgh
Gieskes-Strijbis Fonds
Prins Bernhard Cultuurfonds
Rabobank
Stichting AMMODO
Stichting Dioraphte
USG People
VSBfonds

 

- -

Neem gerust contact op

Communicatie & kaartverkoop:
info@bachvereniging.nl
030 - 25 13 413
ma, di, do & vr
09.30 - 12.30 uur

Volg ons op