Biografie

Biografie

Bach voor iedereen

De Nederlandse Bachvereniging is een toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble van internationale betekenis. De Bachvereniging is opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden; de afgelopen eeuw is ons ensemble uitgegroeid tot een professionele groep spelers, zangers en doorgevers van het werk van Bach en zijn tijd- en geestgenoten. Onze musici spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier.

Al sinds 1921 zetten wij ons met hart en ziel in om Bachs muziek met de wereld te delen, onder het motto Bach voor iedereen. We laten de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen. Het gedachtegoed van nieuwe generaties leidt daarbij steeds tot veranderende invalshoeken. Zo ontdekken we steeds opnieuw diepe lagen en verrassende schakeringen in Bachs fantastische muziek, terwijl we oog houden voor de omgeving en omstandigheden waarin zijn muziek is ontstaan.

Alles van Bach voor iedereen: dat is ons motto en onze missie. Jaarlijks geven wij ruim zestig concerten in binnen- en buitenland. Daarnaast kan iedere muziekliefhebber via YouTube gratis genieten van alle werken die we opnemen voor All of Bach. Om de traditie levend te houden werken wij voortdurend samen met interessante partners en betrekken wij nieuw publiek bij ons werk. Via het Young Bach Fellowship leiden we de barokmusici van de toekomst op, we coachen amateur-musici in de regio Utrecht en via onze educatieprogramma's brengen wij middelbare scholieren in aanraking met de fascinerende wereld achter de noten van Bach.

Het is ontzagwekkend hoe Bach door de eeuwen heen zo relevant is gebleven. We kunnen altijd bij hem terecht voor inspiratie, ontroering, troost en bezinning. Zijn muziek is voor alle generaties een constante factor in een hectische wereld. Bach voor iedereen.