Steun de Bachvereniging

Steun de Bachvereniging

En draag bij aan het behoud van Bachs erfgoed

Met de beste barokmusici, een enthousiaste staf en een monumentale Matthäus-Passion-traditie is de Nederlandse Bachvereniging niet weg te denken uit het Nederlandse culturele landschap. Ons ensemble kenmerkt zich door een constante zoektocht naar vernieuwing en verdieping binnen eeuwenoud muzikaal erfgoed.

Er zijn verschillende manieren waarop je de Nederlandse Bachvereniging kunt steunen. Als particulier kun je Vriend of Patroon worden en met jouw bedrijf kun je ons Sponsoren. Daarnaast is het ook mogelijk een Fonds op naam op te richten of de Bachvereniging op te nemen in jouw testament. Op wat voor manier je de Bachvereniging ook steunt, jouw bijdrage komt altijd ten goede aan:

Kwaliteit
De Nederlandse Bachvereniging is ontstaan als enthousiast amateurkoor, maar is in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een professioneel vocaal-instrumentaal barokensemble van wereldniveau. We zijn niet snel tevreden: alleen het beste is goed genoeg.

Educatie
Veel van onze trouwste bezoekers hebben nog herinneringen aan de eerste keer dat ze de Nederlandse Bachvereniging hoorden en nemen nu hun kleinkinderen mee. Zo’n dierbare introductie in klassieke muziek gunnen we ieder kind. Dankzij ons educatieproject Oog in oog met de Matthäus-Passion bezoeken elk jaar ruim 300 leerlingen één van onze uitvoeringen van de Matthäus-Passion. De Bachvereniging stelt educatiepakketten beschikbaar en ter voorbereiding komt er een musicus in de klas vertellen over de stijlperiode barok, Bach en de Matthäus-Passion. In een wisselend aanbod van educatieprojecten is Oog in oog al meer dan vijftien jaar een constante.

Talentontwikkeling
Sinds 2013 kent de Nederlandse Bachvereniging het Young Bach Fellowship. Met het Young Bach Fellowship bieden we een podium aan jonge musici die zich verder willen ontwikkelen in de barokmuziek en begeleiden we hen bij het ondernemerschap dat het vak van musicus vandaag de dag vraagt. Deelnemers aan het Young Bach Fellowship krijgen de kans mee te spelen met een productie van de Bachvereniging, ze krijgen een mentor toegewezen, worden gecoacht en krijgen ondersteuning van onze afdelingen marketing en productie. Het Young Bach Fellowship is een broedplaats waar jong talent de ruimte krijgt te experimenteren, zich te ontwikkelen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Het Young Bach Fellowship werd de afgelopen jaren mogelijk gemaakt met steun van het Gieskes Strijbis Fonds en Dioraphte. In 2018 werd het Jos van Veldhoven Fonds opgericht, een fonds voor talentontwikkeling, waarmee er opnieuw middelen beschikbaar zijn gekomen om het Young Bach Fellowship voort te zetten.

Wil je meer weten over het Jos van Veldhoven Fonds of wil je specifiek talentontwikkeling steunen? Lees meer op deze pagina.

All of Bach

Het gehele oeuvre van Johann Sebastian Bach in een paar muisklikken wereldwijd bereikbaar: met All of Bach legt de Nederlandse Bachvereniging een online schatkamer aan waar alle muziekliefhebbers kunnen genieten van grootse concertregistraties, intieme huisconcerten en virtuoze solowerken. Sinds 2014 releasen we werken van Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging, online in beeld en geluid: gratis te bekijken en te beluisteren voor iedereen over de hele wereld. Dit project sluit direct aan op de belangrijkste doelstelling van de Nederlandse Bachvereniging: zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om te genieten van de fantastische muziek van Bach.

Wil je meer weten over hoe je specifiek All of Bach kunt steunen? Lees meer op deze pagina.

Eenmalige donatie

Je kunt de Nederlandse Bachvereniging ook steunen met een eenmalige donatie. Klik op onderstaande knop, vul een donatiebedrag naar keuze in bij het vakje Bachvereniging / Bach Society en voeg dit bedrag toe aan je winkelmandje. Je kunt de transactie afronden met of zonder account.

Doneer via onze website

Het is ook mogelijk om een eenmalige of terugkerende donatie te doen via Paypal:

Doneer via Paypal

Maak je liever zelf een bedrag over via een bankoverschrijving
Dat kan op rekeningnummer NL36RABO0168517507 t.n.v. Nederlandse Bachvereniging